Wednesday, December 30, 2009

KE PENGHUJUNG JUA...

sedar tak sedar dah ke pengakher tahun jua rupanya..setahun dah berlalu...tapi rasa macam baru saja berada di pertengahan tahun...pejam celik pejam celik... esok lusa dah pun melangkah ke tahun baru 2010...rasa cepat ja masa tu berlalu...rasa macam semalam aku lalui semua atu...rasa macam kelmarin aku menyambut tahun baru..hakikatnya..aku dah ke penghujung tahun 2009 sudah..senyum sendirian bila ku mengenangkan perkara semalam..sedih sebak kesal bila aku terkenangkan coretan pahit kelmarin...rasa macam semalam aku jatuh cinta..rasa macam semalam aku patah hati...rasa macam semalam aku ditinggalkan..rasa macam semalam aku meninggalkan...rasa macam semalam aku kenali kamu..rasa macam semalam kamu mendekati aku..rasa macam semalam kamu mengkhianati aku..rasa macam semalam aku bertemu kamu..rasa macam semalam kamu pergi dari ku..rasa macam semalam aku dipuji...rasa macam semalam aku dimarahi..semuanya seperti semalam...hmmm...macam-macam ada....rasa sayang meninggalkan tahun 2009...tapi rasa bersemangat mahu mulakan sesuatu yang baru di tahun baru...rasa mahu menjadikan aku seperti yang baru..orang yang baru...semangat yang baru..tapi rasa sayang dengan tahun 2009 yang banyak mengajar aku untuk jadi seperti sekarang...dulu aku congek..aku bebal..aku bengap..aku jahil..tapi di tahun 2009,aku banyak belajar tuk menjadikan aku seperti sekarang..trima kasih pada-Mu YA ALLAH..kerana aku msih diberikan kesempatan dan peluang untuk ke tahun 2010..alhamdulilah..sempat jua aku berada di penghujung tahun 2009...

Sunday, December 20, 2009

hati..

kata orang..ikut kata hati akan jadikan kita binasa..mati..mana tidak nya..kadangnya..seseorang itu tidak lagi punyai kerasionalan dan kewarasannya...hilang pertimbangan..hilang prinsip yang selama ini dipertaruhkan..gara-gara ikut kata hati yang berlandaskan akal yang pendek dan nafsu amarah itu kadangnya...nafsu amarah itu lah yang akan membunuh kita sebenarnya..terlalu ikutkan emosi...cepat melatah..tak berfikir kesudahan baik buruknya..maka terjadilah perkara yang kurang menyenangkan yang akan terjadi..bila dah jadi..mula nak cari salah orang lain..cari punca masalah...padahal..semua itu datangnya dari diri sendiri..terlalu ikutkan hati dan perasaan yang membunuh itu..bila ditegur oleh orang lain..maka akan dijawabnya balik..umpama mencurahkan air ke daun keladi..sia-sia ;(

sebaliknya..andai hati itu bersih dari kongkongan emosi dan berlandaskan akal yang panjang..maka kata hati itu boleh membawa kita ke sinar kebahagian..menjadi firasat yang kuat..akan membawa kita ke arah jalan yang benar dan lurus..bukan semua orang boleh melakukan seperti itu..terlalu ramai yang mengikut kata hati yang hitam..bukan senang menjadikan hati itu putih bersih..tapi bukan payah nak jadikan hati itu hitam..buka mata..buka mata hati..nilai diri..muhasabah diri..itulah yang terbaik dan sewajarnya.. ;)))

Tuesday, December 08, 2009

kosong..

KOSONG...itu lah yang dapat aku katakan..tetiba saja kehidupan ku berubah menjadi KOSONG...hmm..apakah aku saja yang merasa kekosongan ini..atau kamu-kamu pun pernah atau sedang mengalami kekosongan ini..rasa kekosongan yang aku rasa seperti tiada apa yang bermakna dan beerti dalam hari-hari yang berlalu ini..hmmmmm..mungkin aku merasai kekosongan ini adalah disebabkan aku terlalu biasa kehidupan yang biasa aku lalui hari-hari...semuanya sama..tiada apa yang berubah..bangkit saja dari tidur ku..aku melakukan benda yang sama..berulang-ulang dalam tempoh berbulan bulan ini..sampai la ku menutup mata..segalanya tiada apa yang berubah..tetap sama..keadaan bilik ku..rak buku ku..laptop ku...almari baju ku...segalanya tetap sama..tiada apa yang berubah..hmmm..apa kah disebabkan ini aku merasakan kekosongan itu...aku pun tak mengerti kenapa aku merasa kan kekosongan ini...kadang nya ruang kosong itu ada yang baik nya..tapi kalau terlalu kosong itu..boleh menyebabkan seseorang itu melakukan perkara yang di luar jangkauan pemikiran nya sendiri..kalau kekosongan itu di isi dengan persekitaran yang baik..maka akan baik la kesudahan sesuatu itu..tapi andai kekosongan itu diisi dengan persekitaran yang tidak baik..maka rosak dan hancurlah ruang kekosongan itu tadi...entah apa yang aku mahu sampaikan disini..aku sendiri kurang pasti..mungkin aku masih dibelengu dengan kekosongan yang ada...

Sunday, November 29, 2009

mengapa????

mengapa?????satu persoalan yang akan kerap kita tanya dan soal kepada diri kita atau sesiapa pun andai sesuatu kenyataan itu tersasar dari kehendak dan kemahuan kita..dari persoalan mengapa??? maka akan tergolak dalam diri kita suatu perasaan tidak puas hati..sakit hati..kecewa..keliru..segala memerlukan jawapan untuk merungkai persoalan tersebut...tapi mengapa??? juga ianya terjadi..seandainya sesuatu perkara atau perbuatan itu dari awalnya berlandaskan kejujuran, kesetiaan dan kepercayaan yang tidak pernah sesiapa merancang untuk membinasakan nya..memusnahkannya...tiada siapa yang mahukan persoalan mengapa??? itu akan hadir di penghujung sesuatu itu..aku mengalaminya juga...persoalan mengapa??? itu kadangnya menggangguku seketika..tapi apa daya ku..persoalan itu belum ku ketemui jawapannya...mengapa????hmmm...aku temui jawapannya..tapi bukan persoalan mengapa??? itu yang aku temui sepenuhnya..mengapa??? kerna jawapan itu hanyalah sekadar memuaskan perasaan ku dari terus memikirkan mengapa???

Friday, November 27, 2009

sepi..

sepi..hmmm..perasaan kosong...sunyi..tiada yang kedengaran..segalanya seolah terhenti..terbantut...hmm..aku rasa sepi...yang ada...kipas di siling..berputar dengan lajunya...tv terpasang..tapi tiada siapa yang benar2 mahukan nya...sekadar mengisi kesunyian yang ada....ku pandang dinding...tiada apa..ku jenguk ke luar...hmmm..pun tiada...yang ada..kebosanan...boring2..ntah apa lagi yang aku buat..segalanya dah ku buat...alahai...lain ku harapkan..lain pula yang datang...walaupun berteman sepi...aku tetap tahu..ada yang menemani ku selamanya..takkan tinggalkan aku sampai bila2..cuma aku yang kadangnya yang terlupa..sampai ku lupa pada nya...bila sepi datang..baru ku ingat..bahwa diri nya tak akan dan tak pernah tinggalkan aku..sentiasa ada untuk ku...sepi ini..membawa aku kepada nya..ku minta..ku berharap..segala nya dengan nya..aku tak sepi..aku tau siapa yang ada untuk ku..dan siapa yang tak akan tinggalkan aku...melalui sepi...aku tau..siapa kawan..siapa teman..siapa lawan...aku dah temui peneman sepi ku...kamu???aku pasti kamu tahu..sepi itu bukannya kekurangan atau kesedihan..sepi itu ketenangan...damai..aman...buka mata..buka hati mu melalui sepi...

Thursday, November 26, 2009

tup tip tup

TUP TIP TUP...hmmm..ntah apa yang aku mau katakan dengan nya..rasanya, aku dah lama tak menulis sesuatu di sini..berkulat..berkulapok...berhabuk..ntah..rasanya dah bersarang macam-macam di blog ani...idea itu sentiasa ada..kelapangan itu sentiasa saja ada..cuma kerajinan ku entah ke mana hilangnya...sekali ku meninggalkan...semakin batah la jawabnya untuk aku berpatah balik...kali ini...aku dah temui jalan untuk berpatah balik ke blog ani akhernya...rasanya..hari-hari ku selepas ani..akan banyak aku habiskan di depan buah hati ku ani...bukannya apa...mengisi masa-masa ku yang lapang dan kebuhsanan yang ada...hmmmmmmmm..TUP TIP TUP.....

masa berlalu

masa berlalu bagaikan lajunya putaran kipas di ruang tamu ini...entah kenapa...semakin ia berlalu...aku terasa semakin aku rasa dekat akan sesuatu...sesuatu yang aku pasti akan kewujudan nya...tapi aku tak pasti akan kepastian bila, di mana, bagaimana...yang aku tahu...segalanya tetap wujud...dan semakin dekat ku rasa....aku rasa kedekatannya...entah...aku tak pasti..akan kamu-kamu semua...punya rasa yang sama seperti aku atau tidak...aku pasti..pasti masa-masa yang berlalu itu akan membawa kita ke tempat yang asal...sesuatu yang kita tak pernah terjangkau melalui akal fikiran kita yang cetek ini...sesingkat mana perjalanan hidup ini..pastinya akan membawa kita ke penghujungnya...sedar atau tidak...semuanya bergantung akan kesedaran di pihak masing-masing untuk menyedari hakikat ini....masa berlalu...membuatkan aku semakin pasti..aku menuju ke arah itu...apa kah aku yang berperasaan sebegitu saja???atau kamu-kamu pun sedemikian rupa juga...entah la...aku rasa semakin kuat aku katakan aku semakin dekat dengannya...

Thursday, October 01, 2009

melayang

ketika ini..
saat inni...
tumpuan ku hilang...
fokus ku tiada..
fikiran ku melayang...
merewang menyimpang dari fokus asal...

hmmm......
mengeluh....
hmmmmmmmm...
entah kenapa aku hilang pandu...
mungkin kerana aku sudah letih...
capek...lelah...
dengan ini semua......
melayang...merewang...
hanya aku dan DIA saja yang tahu......

ku tutup mata...
moga ada yang mengejutkan aku...
sadarkan aku...
dari terus melayang.......
sadarkan aku.......

Monday, September 07, 2009

KEBINGUNGAN BERTUKAR KEPADA KEAJAIBAN ~~

kebuntuan..kebingungan...hmm..perasaan yang sering di hadapi..pabila sesuatu perkerjaan, permasalahan itu tidak dapat di rungkaikan..tapi kebiasaannya kebuntuan dan kebingungan itu hanyalah hadir sekejap sahaja..tidak selamanya akan membelenggu kita selamanya..kata orang, berserabut, kusut dan berpintal macam mana pun benang itu..akhirnya akan terurai jua..




dan setelah ia nya terurai dari kekusutan itu..maka akan terhasil lah satu keajaiban yang tidak pernah kita sangkakan dan bayangkan dengan akal cetek kita ini...bila sudah berjaya melepasi dari kepayahan dan kesukaran itu tadi maka kita akan rasa satu kepuasan dalam hati yang tiada tandingnya..keoptimisan itu penting dalam kita menghadapi segala kesukaran dan kepayahan itu..dari situ maka segala halangan dan kepayahan sebelum ini dapat di lalui dengan positif sekali...hidup kita seharusnya optimis dan positif..baru kita menghargai dan mensyukuri segala nikmatNYA dan melalui hidup ini tanpa sebarang adanya kekesalan...perjuangan hidup ini harus kita teruskan walau sepayah dan sesukar mana pun..pasti ada jalan terang yang menerangi jalan-jalan kita..



tengoklah dari benang yang kusut tadi apabila ianya di uraikan secara sabar maka akan terhasil satu kain songket yang sangat cantik..menakjubkan..sama juga dengan situasi kita seharian..kesukaran dan kepayahan macam mana pun andai kita sabar dan optimis dalam melaluinya maka akan tercipta satu kemanisan yang tidak terhingga dalam hidup ini..ajajaja..fighting ;P

Saturday, September 05, 2009

KATA-KATA

semua orang bisa berkata-kata..tapi adakah setiap perkataan yang diperkatakan itu difahami..berkata-kata itu memang mudah..tapi mendalami kata-kata itu terlalu payah..lagi teramat payah untuk melaksanakannya..aku sendiri pandai berkata-kata..dia juga arif berkata-kata..kita sekalian memang senang berkata-kata..TAPI...untuk seketika kita semua tidak memahami kata-kata kita sendiri..hisyhhhhhhh...entah apa yang hendak aku katakan malam ini..agaknya aku sendiri sudah tidak memahami kata-kata ku yang sebentar tadi..yang aku tahu...semuanya adalah perkataan yang tiada apa-apa...aku lesap seketika dengan kata-kata ku sendiri...ahahahahahaha ;P

Sunday, August 30, 2009

aku bernafas semula~~

akhirnya...aku dah dapat bernafas semula..walaupun aku tahu ini semua hanyalah sementara sahaja...apa pun, aku tetap rasa bersyukur ke atas rahmatNYA kerana memberi aku kesempatan untuk bernafas semula..menghadapi hari-hari ini dengan rasa lega..tanpa ada rasa kerisauan atau rasa sesak seperti hari-hari sebelumnya..alhamdulilah...mungkin inilah namanya rahmat disebalik Ramadhan...aku syukuri segala nikmat yang telah ENGKAU berikan YA ALLAH..aku bernafas semula...;)

Monday, August 24, 2009

CAPEK AMAT~~~~~~

huhuhuhu...entah dah berapa lama aku tak ter'update' entri blog nie...dah berkulat dah rasanya..hihihihi debu debu pun semakin banyak..hmm..bukan nya aku tak berpeluang men'update' blog ni..cuma terasa masa masa terluangku semakin berkurangan..masa terluang ku sekarang ini telah dicuri~~~huhuhuhu~~~=( aku rindu dengan masa terluang ku yang dahulunya ku isi dengan benda benda yang aku suka...huhuhu masa terluang ku sudah tidak wujud lagi...hilang begitu saja...entah bila aku akan temui masa terluang itu lagi..rasanya..peluang itu tidak akan datang lagi....huhuhu hari ni..aku hanya mampu menyelit dan mencuri seketika waktu sesak ku dengan men'update entri blog ku ni...minta-minta aku akan sempat mencuri masa yang ada...mission ku: menjadi pencuri masa~~~~heeeee =) cukup la setakat ni dahulu..later on aku kembali mencuri masa yang ada..ahahahaha adiosa.. =)

Tuesday, June 23, 2009

DISEBALIK NAMA KU..TERSEMBUNYI SESUATU...








You Are Influential and Skilled




You are balanced, orderly, and organized. You like your ducks in a row.

You are powerful and competent, especially in the workplace.

People can see you as stubborn and headstrong. You definitely have a dominant personality.



You are usually the best at everything ... you strive for perfection.

You are confident, authoritative, and aggressive.

You have the classic "Type A" personality.



You are a free spirit, and you resent anyone who tries to fence you in.

You are unpredictable, adventurous, and always a little surprising.

You may miss out by not settling down, but you're too busy having fun to care.



You are very intuitive and wise. You understand the world better than most people.

You also have a very active imagination. You often get carried away with your thoughts.

You are prone to a little paranoia and jealousy. You sometimes go overboard in interpreting signals.



You are deeply philosophical and thoughtful. You tend to analyze every aspect of your life.

You are intuitive, brilliant, and quite introverted. You value your time alone.

Often times, you are grumpy with other people. You don't appreciate them trying to interfere in your affairs.



You are the total package - suave, sexy, smart, and strong.

You have the whole world under your spell, and you can influence almost everyone you know.

You don't always resist your urges to crush the weak. Just remember, they don't have as much going for them as you do.



You tend to be pretty tightly wound. It's easy to get you excited... which can be a good or bad thing.

You have a lot of enthusiasm, but it fades rather quickly. You don't stick with any one thing for very long.

You have the drive to accomplish a lot in a short amount of time. Your biggest problem is making sure you finish the projects you start.



You are a seeker. You often find yourself restless - and you have a lot of questions about life.

You tend to travel often, to fairly random locations. You're most comfortable when you're far away from home.

You are quite passionate and easily tempted. Your impulses sometimes get you into trouble.



You are loving, compassionate, and ruled by your feelings.

You are able to be a foundation for other people... but you still know how to have fun.

Sometimes your emotions weigh you down, but you generally feel free from them.



You are wild, crazy, and a huge rebel. You're always up to something.

You have a ton of energy, and most people can't handle you. You're very intense.

You definitely are a handful, and you're likely to get in trouble. But your kind of trouble is a lot of fun.



You are truly an original person. You have amazing ideas, and the power to carry them out.

Success comes rather easily for you... especially in business and academia.

Some people find you to be selfish and a bit overbearing. You're a strong person.

Monday, June 22, 2009

fRIENDships...


"Friendship is like a violin; the music may stop now and then, but the strings will last forever."

BACK TO MY NORMAL LIFES...

Alahai..ntah berapa hari dah aku inda ter'update blog ku ani...hmm..kata nada masa tu..tipu la..ada ja masa ku..tapi hakikatnya MALAS mau wrote something at here..lacks of ideas???..hihihi inda la...ada ja idea atu..tapi malas menguasai and mengatasi segalanya..hahahaha yang pelik nya..TAGGED and FB malar ja ku buka..sehari inda buka tu, rasa macam inda lengkap ja hari2 ku..hahahaha bukan apa..games MAFIA WARS lam TAGGED aku dah jauh dah level nya..so rasa sayang mau stops macam atu ja..hihihi besides that, cuti aku inda ke mana2 pun..mostly spends my free times with online games..hahahaha macam nada keraja berfaedah ja kan di buat..hmmm..ari ani, dah start klas...tadi kul 6.30am aku dah bangun and getting ready for my medical diagnostic class at 8.00am..hari ani, aku memilih untuk jalan kaki ke kolej...batah dah aku inda ambil angin di pagi hari..selalu nya bangun dah naik dah matahari atu baru tah kan bebuka mata ku ani..hahahahaha atu la tabiat ku di sepanjang cuti break 2 minggu ani..memang sah dasar anak dara yang inda malu la...uja urang tuha2 mun dah bangun masa matahari dah naik..atu tandanya rezeki inda murah...jodoh pun lambat..hihihihi aduiiiiii..ntah pabila aku ani kan membuang tabiat bangun aher atu...medical diagnostic 1 (MD1) di ajar oleh new lecturer..MR.NORHISHAM HARON...first impression aku, SIR ani macam ok ja..urang nya manis..muha inda lah garang..sweet ja..ok la..inda la aku rasa takut mun mau tanya apa2 karang pasal subjek ani..hahahaha aku ani, ada tabiat mun teliat lecturer atu macam garang ja..kacut tah parut ku kan betanya kan soalan ngan lecturer atu..maka terbantut la kan betanya atu..hahahaha malang nya..hanya 6 students ja yang datang pagi tadi..hmm..mana la yang lain2 lagi..ntah2 alum bangun ka apa...kecian SIR, niat kan ngajar 1st topic hari ani, terpaksa la tertangguh..so, esok still ada klas nya...sok ja la..our 1st lesson akan bermula..tadi just, intoduction sikit2 pasal topic yang akan di ajar oleh SIR sepanjang sem ani..huhuhuhu satu lagi kebimbangan aku untuk sem ani..pasal aku lum ada tajuk research lagi..huuhuhu pa la title research kan ku buat aa?????..alum ada lam otak pemikiran aku lagi masa ani..huhuhu mau cari tajuk pun punya lah payah..kan cari superviser lagi...hmm..hopefully aku dapat jua title research aku paling2 pun 2 weeks lagi...hmm..later on aku shares what the title for my research project karang k..patang ani, aku kena jumpa my mentor lagi..pasal ari atu, aku inda sampat register masa registration day ari atu...aku register sebelah patang,malang nya...my mentor dah pulai..huhuhuhu so patang ani lam kul 3 pm karang aku jumpa my mentor..k la..later on aku sambung lagi..got to chawwww..mau resting my eyes for a while..hahahaha have a great day to all of you out there..:P adios

Friday, June 12, 2009

my FAV songs TAYLOR SWIFT

WHITE HORSE lyrics Taylor Swift
Say your sorry
That face of an angel comes out
Just when you need it to.
As I pace back and forth
All this time cause
I honestly believed in you.
Holdin' on
The days drag on
Stupid girl I should have known, I should have known.

That I'm not a princess.
This ain't a fairytale.
I'm not the one you sweep off her feet,
Lead her up the stairwell.
This ain't Hollywood, this is a small town.
I was a dreamer before you went and let me down.
Now it's to late for you and your white horse to come around.

Maybe I was naive, got lost in your eyes,
and never really had a chance.
my mistake, I didn't know to be in love
you had to fight to have the upper hand
I had so many dreams about you and me.
Happy endings, well now I know...

That I'm not a princess.
This ain't a fairytale.
I'm not the one you sweep off her feet,
lead her up the stairwell.
This ain't Hollywood, this is a small town.
I was a dreamer before you went and let me down.
Now its too late for you and your white horse to come around.

And there you are on your knees.
Begging for forgiveness, begging for me.
Just like I always wanted but, I'm so sorry.

Cause I'm not your princess.
This ain't a fairytale.
I'm gonna find someone some day, who might actually treat me well.
This is a big world.
That was a small town, there in my rearview mirror disappearing now.
And it's too late for you and your white horse...
Its too late for you and your white horse to
catch me now.

Oh, Oh,Oh,
Try and catch me now ohh
Its too late
To catch me now

LyricsBay | WHITE HORSE lyrics Taylor Swift


Aku suka dengar lagu2 TAYLOR SWIFT..hmmm...lagu2 nya ada unsur2 n element2 yang aku
suka..macam ala2 cerita fairy tales dulu2..hihihihi bila dgr ja lagu2 TAYLOR SWIFT, surely aku akan berangan-angan...kononnya ada la seorang PRINCE CHARMING comes to saves my lifes..dari cengkaman WITCH yang jahat..hahahaha MY PRINCE CHARMING comes dgn gagahnya with his WHITE HORSE..and a powerful SWORDS to kill the WITCH tadi.. hahahaha..maka aku selaku PRINCESS in this story pun selamat...THEN, PRINCE AND THE PRINCESS (aku la tu) FALLING IN LOVE WITH EACH OTHER..THEN HAPPILY EVA AND AFTER...THE END ;)....hhhhhuhuhuhuhu siuknya mun la kehidupan aku mcm atu...alahai...memang aku adalah insan yang paling bahagia la bila dapat ketemu yang truly prince charming...hahahahaha hampir setiap malam aku dengar lagu ani..hmm...berangan tu dikit..tapi siuk jua melayan angan-angan ani kan..hm..till now i'm still hoping at the end of my life i'll be meet my prince charming and live happily eva and after..hahahahaha sanang nya mun hidup macam atu kan..still hoping and searching to have ending lifes macam atu...hahahaha hidupku ternyata penuh dengan harapan dan impian..tanpa angan dan impian aku rasa hidup ku hambar..aku suka berangan sendirian...tapi bukan lah sampai tahap yang kronik..emm..samapai tahap hidup bersandarkan harapan dan impian semata-mata..inda salah kalau mempunyai impian dan harapan dalam hidup ani..tapi cukuplah sekadar pemangkin semangat ketika hati dan jiwa di landa perasaan hambar..perasaan seperti kusut, sedih, sepi...dengan adanya harapan dan impian yang tersemat di jiwa..sedikit banyak membantu menyerikan our life..:)

Wednesday, June 10, 2009

AKU & KEHIJAUAN






A few days yang lepas, aku n my frens going to BUKIT CERAKAH SHAH ALAM..not really far from our house..hmmm, terasa nyaman ja bila berada dalam kehijauan alam di sana...bebas dari perasaan kusut...mata terasa damai memandang ciptaan NYA yang hijau...walaupun hari dah beransur petang, masih ramai pengunjung yang macamnya inda mahu berganjak ja meninggalkan kehijauan alam yang ada...huhuhu walaupun, niat mau cycling inda kesampaian..tapi aku tetap terasa puas dengan menikmati kehijauan alam yang masih lagi terpelihara di sana...tapi aku tetap berkesempatan ngambil pics kehijauan alam di sana...save our planets from now on..keep it greens for eva..huhuhuhu

Saturday, May 30, 2009

kEmAlaSAn KU...

Ya Rabbi..ntah ngapa aku rasa mcm malas ja mlm ani..dah la mggu ani mggu exam...hmmm..ada sesiapa yang punya pil yang mampu mbuat aku transform jadi seorg yg rajin...mau saja aku mencuba n membali..hmm...dah la topik banyak kan di baca...tapi perasaan ku lebih menguasai segalanya masa ani...need sum one to rescue me...

Monday, May 25, 2009

aku dan KEGILAAN KU

movie..wolverine: the X-mens origins...kegilaanku dari dahulu lagi...:P best movie eva...hihihi can't wait for the harry potter: the half bold prince n ice age 3..hihihihi mesti nengok!!!

1oo plus..another ones my addiction..huhuuhuhu




the most valueable gadgets that i have...:P


coke...another ones my addiction too..huhuhuhu




my sweet heart:)



Sunday, May 24, 2009

Buang tabiat..

dah lebih 1 week aku inda bukak blog ku ani..baru mlm ani rasa mau bukak..tapi hakikat nya jejari ku ani mcm barat ja kan nulis sumting..tapi aku paksa jua...hatta dalam kepala ku masa ani..ntah apa kan ku tulis lam blog ku ani a..hihihi rasanya blum ada mood mau kan nulis...hihihi tyme ani pun aku tgh upload sum photos into my FB...hihihi here sum photos yg aku upload lam my FB..check it out..hihihi

Wednesday, May 13, 2009

kemas kini....

alahai...dah a few days aku inda ter 'update' laman blog ku ani...hihihhi emm..bukannya bz tahap cipan pun..tapi aku blum ada mood untuk mengemaskini apa yang patut..ani pun aku tertanya2 dari mana aku patut mula my story for this time...hmmm..dari mana aa???
k la, aku mula dgn life aku lpas ja abis exam ari atu...emmm..flashback balik..:) hihihi abis ja exam ari tu..aku trus melepaskan gian ku ngn games yang ada lam FB..for whole day aku inda berganjak..sitting in front of my optimus (hihihi actually it's my laptop name..i name it OPTIMUS PRIME...hahaha obsession to transformer la tuk punya pasal...hihihi mostly all my gadgets that i have it..i named it OPtimus JR(for my pendrives), PRIME optimus (for my mp3 player), Optimus Transform (for my Nokia Xpress Music) :) emm..what kind of obsession i have rite??mun urang lain terdangar nie bah..inda batah kana ucap sewel ka apa...hahahaha for me..ianya adalah satu kepuasan and to showing that betapa aku sayang dgn segala benda2 yang aku miliki..hahahaha arghhh...peduli apa dangan cakap and kurapak urang kan..janji tani inda mengacau privacy urang kan..banar inda..:) oppsss..kan dah tersasar dari benda aku mau crita tadi nie..hihihi..where were am i???ahhhh..crita pasal satu ari aku menghabiskan masa layan game2 lam FB..hihihi mau di jadikan crita..memang aku rasa satu ari atu..macam aku urang yang kera sumbang ja..masing2 layan perasaan arah FB...main MAFIA WARS la..VAMPIRE WARS la..SORORITY LIFE la..emm...buat kuiz la...sampai inda ingatkan parut yang lapar...hahahaha satu hari yang sangat membengongkan untuk aku..hihihihi
on the next day nya..aku baru sedar..yang pakaian ku dah memenuhi 2 baldi besar..mana kan jua..dah di kumpul2 lam seminggu aku inda membasuh...bukan nya apa..aku nie jenis yang suka mengumpul baju ku 2-3 hari..lapas atu baru ku basuh..selagi inda panuh baldi tu..selagi atu aku ngumpul baju2 kamah...hahahaha pelik tapi benar..tu la tabiat aku sejak aku menjalankan kehidupan as a kolej student...hahahaha dah la aku nie jenis yang pakai banyak baju jua la dalam sehari atu..paling inda pun 2-3 helai baju sehari...depends dengan keadaan masa atu..bayangkan ja la..berapa banyak aku kumpul dalam 5-7 hari..banyak kan..uja dangan, sangal jua tangan kan menyasah..dah la, mesin basuh umah ani inda baik...spin ja yang dapat...mau inda mau..aku terpaksa nyasah pakai tangan ja la..dah siap ja aku me 'laundry' baju2 ku..aku pun pgi la ke PKNS..emm..bank in kan duit rah adi ku yang di Sabah..dalam2 duit ku yang inda banyak lagi tu..aku sempat jua membali kasut...hmmm..memang dasar hati yang inda tahan meliat potongan2 diskaun jualan...hihiihi mulanya aku tahan hati ja..tapi bila dah lama2 tu..inda tertahan jua kan membali..hihihi dah la...diskaun 60%...mana kan jua aku inda tergoda..harga asalnya lam RM46..dah di diskaun 60% jadi harganya menjadi RM18 ja!!!mana jua aku inda jadi gila...hmmm..dah la kasut ku untuk gi exam atu dah uzur sedikit..hahahaha apa lagi..aku pun grab ja la...kata urg..peluang atu bukan nya datang selalu..hahahaha (hihihi apa kaitan nya kan??) ntah la..aku pun inda tau sejak bila aku mula menjadi seorang yang suka shopping ani..emmm..tapi, aku inda la seteruk kaki shopping yang lain nya..aku masih under control lagi..tapi kekadang atu ja...nafsu atu menguasai diri...hahahahaha :) erm...dulu aku bukan lah jenis yang suka shopping..aku hanyalah window shopping saja..tapi keadaan mengubah aku...keadaan yang menjadikan aku seperti sekarang...hmmm..ntah la..aku pun inda sadar bila aku menjadi macam ani..hihihihi apa pun..aku inda menyalahkan sesiapa dalam hal ani..yang banar nya..semua atu bergantung dengan kemahuan dan kehendak tani kan..asal mahu and inda mahu saja kan...it's up to you, how you want to make it..:) don't blames other when you behave like it...;p
hihihi..pa crita la aku mau crita nie sebenarnya kan..dah melalut ntah ke mana..hahahaha apa pun..misi ku kan me 'update' blog terlaksana jua malam ani..hatta crita aku entah apa entah saja kan..hihihhi;p pa pun..insyaAllah...aku datang kembali lagi untuk shares some new stuff and new story for the next time...adiosa..




Friday, May 08, 2009

Ngalihnya.........

thank goodness paper aku tuk midterm dah abis ari ani...soalan malaysian studies tadi ok la..aku malas mau komen banyak pasal exam tadi..yang pasti , saat ani, masa ani, ketika ani....yang ada ja rah kepala ku ialah bantal n tilam ku...huhuhuhu ngalihnya bepikir tadi..soalan inda la payah...sadang jua sanang nya...ok la...:P

abis ja exam, aku n my housemates g makan rah kedai makan yang inda jauh dari tampat kami tinggal..hihihi ukan nya meraikan last paper exam..tapi disebabkan barang dapur dah abis stock...so, makan luar ja la..maybe, sok lusa baru g beli barang dapur lagi..tadi aku n laura makan nasi putih, tom yam ayam, sayur kailan ikan masin n minuman pilihan kami cola..hihihihi abis langis...hihihihi bukan nya apa..pagi tadi aku makan bread saja n minum nescafe for my breakfast...lunch aku makan maggi ja...huhuhuhu mana kan jua lapas ja aku kuar dari exam hall, parut ku dah begambus udah..tu tanda nya minta kana isi la...hihihihihi dah berhempas pulas menjawab soalan malaysian studies 2 jam lam exam hall, apa lagi stomach ku pun mula la bedundang sayang....hahahaha dah lapas di isi tadi..mata ku ani yang macam mata ular sawa yang lapas kekanyangan makan habuan basarnya...hihhihihi

pa pun, aku cuba bertahan sampai masa ani...tapi rasanya, lapas ja ani..aku tarus peng kali..ani pun aku bertahan sekajap ani pasal aku kan update ckit rah blog ku ani...sambil2 atu meliat crita princess diaries d tv3..hihihi cali la jua critanya...telatah princess mia yang cali2 atu dapat mengurangkan rasa mau tido ku...tapi bila dah time iklan...mata ku jadi layu balik...hahahahaha rasanya aku memang memerlukan rehat...emmm..rasanya aku n my room mate malam ani tido d ruang tamu kali..angkat tilam bantal kami rah ruang tamu...hihihihii memandangkan sok ari weekends...tambah lagi mlm ani mcm panas saja...so tido di ruang tamu la mlm ani...kipas bilik pun akan dibawa kuar...hahahaha nang nyaman la tido malam ani..k la..rasanya..aku dah melalut ntah apa ntah kan lam blog ani...mata pun dah layu dah...so i gotta chaw dulu...esok2 aku sambung crita lagi k...hihihihi minta2 malam ani aku akan jumpa my prince charming in my dreams..hehehe:P

Thursday, May 07, 2009

EXAM MODE...

lalalalala...ari ani my first paper for midterm...paper mandarin tadi...so far alhamdulilah...syukur jua...aku dapat jwb la jua...hihihihi yang amazing nya paper tadi exactly mcm test ari atu..:P
nasib baik la aku try buat balik test atu mlm tadi..hihihihi wpun maybe aku inda kan dapat 100% correct...tapi aku rasa i've done all my best...:)

in history aku buat exam setakat ani..tadi la aku keluar paling awal...kurang dari 2jam, masa yang telah kena peruntukan tuk menjawab paper atu...hihihihi lam setengah jam saja aku dah abis menjawab semua question lam paper atu..satu pun nada yang tinggal...exam mula kul 4ptg tadi...dapat ja question paper tadi..aku trus meliat2 soalan yang ada..n trus spot to the last question...without wasting my time, aku trus jot down mandarin words yang dah sedia ada lam memori aku....laju ja tangan ku menulis answer for every question lam paper atu...sadar inda sadar...aku dah siap menjawab all the questions...without any blanks...hmm..dah abis aku check balik all my answers...ada la 3 kali aku check tadi..hopefully...i could get A's for my mandarin subject...hmmm...dah sangal2 men'check jawapan ku...aku pun mau angkat la dari meja exam..jam rah tangan ku baru ja menunjukkan pukul 4.30ptg...arghhhhh..awalnya...hmmm...dah siap tapi malu kan angkat keluar...karang kana ucap belagak...hihihihi so aku try menahan hati dari kuar awal...sabar..tunggu urg lain yang kuar dulu...emmm...better check balik..mana la tau kan..ada small mistakes yang aku inda perasan tadi...dah 10 minit berlalu...ntah berapa kali dah aku check my answers.still the same..no changes at all...so dah langu meliat jawapan sendiri aku pun memutuskan mau kuar dari exam hall...dah 4 org students yang kuar...so aku adalah di antara yang terawal peserta yang tersingkir tadi...hahahahaha

lam kul 5.00ptg tadi aku dah sampai d umah n meliat crita MERAH PUTIH...hihhihi sempat jua aku meliat crita atu ptg tadi...:) hmmm..sok paper MALAYSIAN STUDIES...wwawawawawa byk topik yang perlu di cover...hmm...dari zaman sebelum kemerdekaan sampai selepas kemerdekaan n..menyentuh lagi sistem pentadbiran MALAYSIA yang berteraskan konsep demokrasi berparlimen...hmmm...mmg banyak la...nda tau la..aku sampat cover ka inda...just wait n see ja la...k la...ani pun, aku dah curi2 masa aku tuk tulis rah blog ani...emm..aku sambung esok2 ja la..pa pun...GO MALAYSIAN STUDIES GO!!!!!

Wednesday, May 06, 2009

MERAH PUTIH...





































MERAH PUTIH...emmm..petang2 je aku msti dah standby depan tv..tiap2 kul 4.30ptg hari isnin-khamis...hmmm..crita nie aku rasa crita yang paling best la...hihihhi dah la soundtrack kat drama nie best2..huhuhu wpun aku bukanlah peminat indie band kat M'sia nie..tapi ntah...ade jugak lagu2 indie nie yang menarik kat halwa telinga aku nie...hihihihi contohnya lagu anggun dari BAU...emmm...nang best la...i love it!!! crita drama nie lak lain dari kisah BAWANG MERAH BAWANG PUTIH dulu2 tu...hahahaha sal crita nie sal adik beradik laki...hihihihi

first tyme aku tgk crita nie pun dah teruja gak...sal..tengok je la pelakon2 nya...hahahahaha semua nya kira org2 baru gak la...emm...aku paling suka watak MERAH...hahahaha by da way, aku rasa pelakon MERAH tu kiut gak...hahahaha so sweet...luv to see his smile...hmmm..watak IMAN pun aku suka gak..suka stail rambut IMAN...hihihihi if i wish i could do like that too...hahahahaha klu, bapak aku tau msti mati aku...hahahahaha takde la...aku acah je...yang aku tak puas ati nie..crita nie dah nak abis daa...emm..rasanya 11.mei.nie dah abis kot...rasa sekejap la pulak...hmmm..by da way...aku nie sebenarnya xde crita nak di kongsi sgt ari nie...pasal palak aku tgh teringat kat MERAH...hahahahaha k la..hopes..bila ada crita nnti aku tulis lagi..lagi pun aku tgh angol palak lekak nangga crita SILENT HILL tek...bengong jak crita ya...has no ending..emm...geram sungguh...menyakitkan ati jak nangga...tapi agak bgus juak bagi org2 yang suka berimaginasi kedak aku tok...hahahahaha bley stimulates neuron2 kat palak aku tok...hihihihi emmm...bateri laptop aku pun dah nak kong...so i gotta chow dolok...emmm..later on aku sambung gik...hihihihi...wan'an...(goodnite)huhuhuhu adiosaaaaaaaa..daaaaaa

Monday, May 04, 2009

Missing....

i kept my eyes on you...



tyme ani la aku paling suka liat mun Manja tido...hihihihhi rasa mau kiss ja rah hidung nya..hahahaha


the ones with the blue eyes...Puteh is the ones...luv u...muahmuah




video

Saturday, May 02, 2009

trima padah...

hmmm...syukur la..aku sempat finish up my Malaysian studies assignment mlm tadi..tu pun inda pasal2 aku kena stay up samapai kul 7.30pagi!!!!siapa suruh buat last minutes..hihihihi kan dah trima hadiah nya...mau tau pa hadiah yang aku dapat this morning????hihihihi sudah pastinya MATA PANDA!!!huhuhuhuhu manakan jua, kul 10.00 aku kena pass up scrap book lam lecturer pigeon hall...huhuhuhu dah la mata sembab..got headache lagi...pasal inda cukup tido la...

try melelapkan mata petang tadi...tapi still cannot..sal aku bukan lah type yang bley tido petang...as the solutions nya aku pun...apa lagi..surfing lagi la...checking up my FB..my tagged...hmmm..buka2 pun sama jua...nothing inside..apa lagi aku terfikir mau update something in this blogs..

kalau dikirakan, aku has nothing to share in this blogs..hmmm...pa yang ada hanyalah denyutan kepala ku yang sakit...mata yang ngantok..but still cannot sleep at this times...huhuhuhuhu jelous nya aku meliat 2 urg kawanku lagi..hmmm..nyaman and siuk saja rupa durang tido...kan bagus mun kediaku pun bley mcm durang....hmmmmm...pa pun yang sure nya..tonight aku akan tido awal...recover balik energy yang aku curahkan 100% untuk finish up my scrap book...hahahahaha actually not 100%..kalau 100% dah tantunya aku bley siap awal lagikan..hihihihi:P during struggling finishing up my scrap book mlm tadi..aku sempat lagi mendownload cerita korea...hihihihhi thats why aku lambat sikit untuk habiskan scrap book..hmm..tinggal a few more episodes yang blum aku download lagi...hmmmm...may be by next week aku dah complete download crita korea atu...hahahahaha can't wait to watch that korean drama...

actually, aku dah liat crita tu masa semester break ari tu di rumah..tapi still mau liat lagi..sal ada a few episodes yang aku ter miss...hihihihihi gpun, aku mau my housemates watch that movies...sal aku liat crita tu pun di RTB 2 (it's brunei tv channel)....hmmm..crita tu blum di tayangkan rah mana2 tv di M'sia...movie tu kiranya the latest la jua...title movie tu 'WHO ARE YOU'...hihihihi so to anybody that loves to watch latest korean movies search it at mysoju.com...mun aku inda silap...movie atu release early of this year...hmmm...it's kind of comedy and romantic movie..so recommended to watch it...hihihihihi

k la...i've got to stops at here..hmmm...wanna help my housemates for preparing dish for dinner tonight..hahahahaha just helping cutting the bawang ja la...coz i not really experts in cooking...hahahahaha kalau makan..yes!!!i'm the champions..hahahahaha

got to go...later on, aku sambung crita lagi k...adiosa....:P

p/s: http://www.mysoju.com/who-are-you/

Friday, May 01, 2009

percubaan pertama

hmmm..dah bertahun2 aku mau post blog sendiri..akhirnya aku dah terbuat jua..rasanya byk bnda aku kena buat lagi lpas nie..nie bru peringkat permulaan aku dalam menghasilkan blog sendiri..hmmm selalunya aku baca blog urg ja..now i have my own..hahahaha just wait n see la..pa bnda aku nak share dgn semua urg dalam blog aku nie..rasanya byk bnda yang aku merapu je kot..banding info2 penting yang aku nak share...hmmmm..igtkan buat blog nie susah gler..tapi asalkan aku mahu..semua tu tak la sesusah mana pun...asalkan ada kemahuan di situ ada jalan..rite??hahahaha

dalam percubaan pertama nie..rasanya aku hnya akan berkisar pasal diri aku je dulu..sal xde bnda yang best sangat nak d share..hari nie aku duduk terperuk je kat bilik..pa lagi assignment yang Madam Zira bagi 2 last week baru aku nak buat ari nie..mana tidak nya..sok dah mau dihantar..hmm..tension2 dgn assgnmnt malaysian studies..aku sibuk gak nak buat blog..mcm la sok2 hari aku tak bley nak buat..hhahahahaha dasar malas nak buat assgnmnt tol la aku nie..buat blog nie berkareh la pulak..hahahaha actually aku dah kehabisan idea nak buat assgnmnt buku skrap tu mcm mana..tu la pasal aku melayap buat krja lain..misalnya blog nie...hmmm..klu Madam tau...mmg nak kena aku nie..lagi pun tajuk assgnmnt tu boring semacam je..pasal PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN...KONSEP PERSEKUTUAN DAN KERAJAAN NEGERI DALAM KONSEP DEMOKRATIK BERPARLIMEN...huhuhuhuhu dah la aku nie jns yang tak suka sgt buat bnda2 mcm tu..tapi nak tak nak..aku kena buat gak...kena tahu gak..sal benda2 mcm tu..wpun aku bukanlah jenis yang mengikuti hal2 politik...pening la..nak ikut sal politik nie...out of my list la nak baca pasal berkaitan sal politik nie...aku lbh suka ambil jln tengah dalam hal mcm nie...bak kata org NO COMMENT..hahahahaha statement yang slalu artis2 jawab klu satu2 hal tu yang dorang tak nak kupas sangat..kunun nya privacy...hahahaha kan aku dah melalut..blum lama aku dah melalut cakap pasal bnda lain..hahahaha mmg dasar aku yang suka merapu ntah hapa ntah..

berbalik sal assgnmnt aku tu..aku baru sentuh pasal konsep persekutuan...hihihihi dah aku berhenti di tgh jln...lpas nie aku kena sentuh sal konsep kerajaan negeri lak...hmmm...klu aku tak nak ambil tahu sal semua nie...sah2 aku korang cakap aku nie rakyat Malaysia yang haprak kan...hahahaha sbb tu aku ckp..nak tak nak aku kena tahu gak...klu tak mmg tak guna jadi rakyat M'sia..hmm klu sekadar megah di mulut tak guna kalau tiada ilmu pasal negara sendiri..betul tak?hihihihi walaupun aku nie bukan lah arif sal hal2 perlembagaan nie..tapi sekurangnya aku tahu gak la...tak banyak..tak jugak sedikit..hihihi cukup2 untuk pengetahuan am aku je..nak kongsi tu...rasanya bnda yang aku tahu tu..semua org tahu...hahahaha

k la..aku kena stop dsini..later2 on aku sambung balik...assgnmnt aku tak siap2 g...sok kul 12 last due date nya..huhuhuhuhu apa pun aku still got tyme to do it..hahahaha alamatnya aku kena korban kan masa tido aku mlm nie...ni la padahnya org yang melalaikan keja..cukup2 Madam dah bagi tempoh 2 minggu...aku jugak yang tak nak buat..dah sok nak hntr baru gatal nak buat...hihihihi nak menyesal pun tak guna..apa pun..aku kena keep going dgn masa yang ada...hihihii sebenarnya bukan aku sorang je yang berperangai mcm nie...kawan aku yang kat rumah nie pun tak siap2 lagi...hahahahaha mana taknya aku selamba badak je melengah2kan buat assgnmnt nie..dah ade geng yang tak siap lagi..hahahaha apa pun aku akan buat habis mlm nie gak...adiosa...hahahaha jumpa lagi lam siri yang lain...hihihihi peace no war