Saturday, May 30, 2009

kEmAlaSAn KU...

Ya Rabbi..ntah ngapa aku rasa mcm malas ja mlm ani..dah la mggu ani mggu exam...hmmm..ada sesiapa yang punya pil yang mampu mbuat aku transform jadi seorg yg rajin...mau saja aku mencuba n membali..hmm...dah la topik banyak kan di baca...tapi perasaan ku lebih menguasai segalanya masa ani...need sum one to rescue me...

Monday, May 25, 2009

aku dan KEGILAAN KU

movie..wolverine: the X-mens origins...kegilaanku dari dahulu lagi...:P best movie eva...hihihi can't wait for the harry potter: the half bold prince n ice age 3..hihihihi mesti nengok!!!

1oo plus..another ones my addiction..huhuuhuhu




the most valueable gadgets that i have...:P


coke...another ones my addiction too..huhuhuhu




my sweet heart:)



Sunday, May 24, 2009

Buang tabiat..

dah lebih 1 week aku inda bukak blog ku ani..baru mlm ani rasa mau bukak..tapi hakikat nya jejari ku ani mcm barat ja kan nulis sumting..tapi aku paksa jua...hatta dalam kepala ku masa ani..ntah apa kan ku tulis lam blog ku ani a..hihihi rasanya blum ada mood mau kan nulis...hihihi tyme ani pun aku tgh upload sum photos into my FB...hihihi here sum photos yg aku upload lam my FB..check it out..hihihi

Wednesday, May 13, 2009

kemas kini....

alahai...dah a few days aku inda ter 'update' laman blog ku ani...hihihhi emm..bukannya bz tahap cipan pun..tapi aku blum ada mood untuk mengemaskini apa yang patut..ani pun aku tertanya2 dari mana aku patut mula my story for this time...hmmm..dari mana aa???
k la, aku mula dgn life aku lpas ja abis exam ari atu...emmm..flashback balik..:) hihihi abis ja exam ari tu..aku trus melepaskan gian ku ngn games yang ada lam FB..for whole day aku inda berganjak..sitting in front of my optimus (hihihi actually it's my laptop name..i name it OPTIMUS PRIME...hahaha obsession to transformer la tuk punya pasal...hihihi mostly all my gadgets that i have it..i named it OPtimus JR(for my pendrives), PRIME optimus (for my mp3 player), Optimus Transform (for my Nokia Xpress Music) :) emm..what kind of obsession i have rite??mun urang lain terdangar nie bah..inda batah kana ucap sewel ka apa...hahahaha for me..ianya adalah satu kepuasan and to showing that betapa aku sayang dgn segala benda2 yang aku miliki..hahahaha arghhh...peduli apa dangan cakap and kurapak urang kan..janji tani inda mengacau privacy urang kan..banar inda..:) oppsss..kan dah tersasar dari benda aku mau crita tadi nie..hihihi..where were am i???ahhhh..crita pasal satu ari aku menghabiskan masa layan game2 lam FB..hihihi mau di jadikan crita..memang aku rasa satu ari atu..macam aku urang yang kera sumbang ja..masing2 layan perasaan arah FB...main MAFIA WARS la..VAMPIRE WARS la..SORORITY LIFE la..emm...buat kuiz la...sampai inda ingatkan parut yang lapar...hahahaha satu hari yang sangat membengongkan untuk aku..hihihihi
on the next day nya..aku baru sedar..yang pakaian ku dah memenuhi 2 baldi besar..mana kan jua..dah di kumpul2 lam seminggu aku inda membasuh...bukan nya apa..aku nie jenis yang suka mengumpul baju ku 2-3 hari..lapas atu baru ku basuh..selagi inda panuh baldi tu..selagi atu aku ngumpul baju2 kamah...hahahaha pelik tapi benar..tu la tabiat aku sejak aku menjalankan kehidupan as a kolej student...hahahaha dah la aku nie jenis yang pakai banyak baju jua la dalam sehari atu..paling inda pun 2-3 helai baju sehari...depends dengan keadaan masa atu..bayangkan ja la..berapa banyak aku kumpul dalam 5-7 hari..banyak kan..uja dangan, sangal jua tangan kan menyasah..dah la, mesin basuh umah ani inda baik...spin ja yang dapat...mau inda mau..aku terpaksa nyasah pakai tangan ja la..dah siap ja aku me 'laundry' baju2 ku..aku pun pgi la ke PKNS..emm..bank in kan duit rah adi ku yang di Sabah..dalam2 duit ku yang inda banyak lagi tu..aku sempat jua membali kasut...hmmm..memang dasar hati yang inda tahan meliat potongan2 diskaun jualan...hihiihi mulanya aku tahan hati ja..tapi bila dah lama2 tu..inda tertahan jua kan membali..hihihi dah la...diskaun 60%...mana kan jua aku inda tergoda..harga asalnya lam RM46..dah di diskaun 60% jadi harganya menjadi RM18 ja!!!mana jua aku inda jadi gila...hmmm..dah la kasut ku untuk gi exam atu dah uzur sedikit..hahahaha apa lagi..aku pun grab ja la...kata urg..peluang atu bukan nya datang selalu..hahahaha (hihihi apa kaitan nya kan??) ntah la..aku pun inda tau sejak bila aku mula menjadi seorang yang suka shopping ani..emmm..tapi, aku inda la seteruk kaki shopping yang lain nya..aku masih under control lagi..tapi kekadang atu ja...nafsu atu menguasai diri...hahahahaha :) erm...dulu aku bukan lah jenis yang suka shopping..aku hanyalah window shopping saja..tapi keadaan mengubah aku...keadaan yang menjadikan aku seperti sekarang...hmmm..ntah la..aku pun inda sadar bila aku menjadi macam ani..hihihihi apa pun..aku inda menyalahkan sesiapa dalam hal ani..yang banar nya..semua atu bergantung dengan kemahuan dan kehendak tani kan..asal mahu and inda mahu saja kan...it's up to you, how you want to make it..:) don't blames other when you behave like it...;p
hihihi..pa crita la aku mau crita nie sebenarnya kan..dah melalut ntah ke mana..hahahaha apa pun..misi ku kan me 'update' blog terlaksana jua malam ani..hatta crita aku entah apa entah saja kan..hihihhi;p pa pun..insyaAllah...aku datang kembali lagi untuk shares some new stuff and new story for the next time...adiosa..




Friday, May 08, 2009

Ngalihnya.........

thank goodness paper aku tuk midterm dah abis ari ani...soalan malaysian studies tadi ok la..aku malas mau komen banyak pasal exam tadi..yang pasti , saat ani, masa ani, ketika ani....yang ada ja rah kepala ku ialah bantal n tilam ku...huhuhuhu ngalihnya bepikir tadi..soalan inda la payah...sadang jua sanang nya...ok la...:P

abis ja exam, aku n my housemates g makan rah kedai makan yang inda jauh dari tampat kami tinggal..hihihi ukan nya meraikan last paper exam..tapi disebabkan barang dapur dah abis stock...so, makan luar ja la..maybe, sok lusa baru g beli barang dapur lagi..tadi aku n laura makan nasi putih, tom yam ayam, sayur kailan ikan masin n minuman pilihan kami cola..hihihihi abis langis...hihihihi bukan nya apa..pagi tadi aku makan bread saja n minum nescafe for my breakfast...lunch aku makan maggi ja...huhuhuhu mana kan jua lapas ja aku kuar dari exam hall, parut ku dah begambus udah..tu tanda nya minta kana isi la...hihihihihi dah berhempas pulas menjawab soalan malaysian studies 2 jam lam exam hall, apa lagi stomach ku pun mula la bedundang sayang....hahahaha dah lapas di isi tadi..mata ku ani yang macam mata ular sawa yang lapas kekanyangan makan habuan basarnya...hihhihihi

pa pun, aku cuba bertahan sampai masa ani...tapi rasanya, lapas ja ani..aku tarus peng kali..ani pun aku bertahan sekajap ani pasal aku kan update ckit rah blog ku ani...sambil2 atu meliat crita princess diaries d tv3..hihihi cali la jua critanya...telatah princess mia yang cali2 atu dapat mengurangkan rasa mau tido ku...tapi bila dah time iklan...mata ku jadi layu balik...hahahahaha rasanya aku memang memerlukan rehat...emmm..rasanya aku n my room mate malam ani tido d ruang tamu kali..angkat tilam bantal kami rah ruang tamu...hihihihii memandangkan sok ari weekends...tambah lagi mlm ani mcm panas saja...so tido di ruang tamu la mlm ani...kipas bilik pun akan dibawa kuar...hahahaha nang nyaman la tido malam ani..k la..rasanya..aku dah melalut ntah apa ntah kan lam blog ani...mata pun dah layu dah...so i gotta chaw dulu...esok2 aku sambung crita lagi k...hihihihi minta2 malam ani aku akan jumpa my prince charming in my dreams..hehehe:P

Thursday, May 07, 2009

EXAM MODE...

lalalalala...ari ani my first paper for midterm...paper mandarin tadi...so far alhamdulilah...syukur jua...aku dapat jwb la jua...hihihihi yang amazing nya paper tadi exactly mcm test ari atu..:P
nasib baik la aku try buat balik test atu mlm tadi..hihihihi wpun maybe aku inda kan dapat 100% correct...tapi aku rasa i've done all my best...:)

in history aku buat exam setakat ani..tadi la aku keluar paling awal...kurang dari 2jam, masa yang telah kena peruntukan tuk menjawab paper atu...hihihihi lam setengah jam saja aku dah abis menjawab semua question lam paper atu..satu pun nada yang tinggal...exam mula kul 4ptg tadi...dapat ja question paper tadi..aku trus meliat2 soalan yang ada..n trus spot to the last question...without wasting my time, aku trus jot down mandarin words yang dah sedia ada lam memori aku....laju ja tangan ku menulis answer for every question lam paper atu...sadar inda sadar...aku dah siap menjawab all the questions...without any blanks...hmm..dah abis aku check balik all my answers...ada la 3 kali aku check tadi..hopefully...i could get A's for my mandarin subject...hmmm...dah sangal2 men'check jawapan ku...aku pun mau angkat la dari meja exam..jam rah tangan ku baru ja menunjukkan pukul 4.30ptg...arghhhhh..awalnya...hmmm...dah siap tapi malu kan angkat keluar...karang kana ucap belagak...hihihihi so aku try menahan hati dari kuar awal...sabar..tunggu urg lain yang kuar dulu...emmm...better check balik..mana la tau kan..ada small mistakes yang aku inda perasan tadi...dah 10 minit berlalu...ntah berapa kali dah aku check my answers.still the same..no changes at all...so dah langu meliat jawapan sendiri aku pun memutuskan mau kuar dari exam hall...dah 4 org students yang kuar...so aku adalah di antara yang terawal peserta yang tersingkir tadi...hahahahaha

lam kul 5.00ptg tadi aku dah sampai d umah n meliat crita MERAH PUTIH...hihhihi sempat jua aku meliat crita atu ptg tadi...:) hmmm..sok paper MALAYSIAN STUDIES...wwawawawawa byk topik yang perlu di cover...hmm...dari zaman sebelum kemerdekaan sampai selepas kemerdekaan n..menyentuh lagi sistem pentadbiran MALAYSIA yang berteraskan konsep demokrasi berparlimen...hmmm...mmg banyak la...nda tau la..aku sampat cover ka inda...just wait n see ja la...k la...ani pun, aku dah curi2 masa aku tuk tulis rah blog ani...emm..aku sambung esok2 ja la..pa pun...GO MALAYSIAN STUDIES GO!!!!!

Wednesday, May 06, 2009

MERAH PUTIH...





































MERAH PUTIH...emmm..petang2 je aku msti dah standby depan tv..tiap2 kul 4.30ptg hari isnin-khamis...hmmm..crita nie aku rasa crita yang paling best la...hihihhi dah la soundtrack kat drama nie best2..huhuhu wpun aku bukanlah peminat indie band kat M'sia nie..tapi ntah...ade jugak lagu2 indie nie yang menarik kat halwa telinga aku nie...hihihihi contohnya lagu anggun dari BAU...emmm...nang best la...i love it!!! crita drama nie lak lain dari kisah BAWANG MERAH BAWANG PUTIH dulu2 tu...hahahaha sal crita nie sal adik beradik laki...hihihihi

first tyme aku tgk crita nie pun dah teruja gak...sal..tengok je la pelakon2 nya...hahahahaha semua nya kira org2 baru gak la...emm...aku paling suka watak MERAH...hahahaha by da way, aku rasa pelakon MERAH tu kiut gak...hahahaha so sweet...luv to see his smile...hmmm..watak IMAN pun aku suka gak..suka stail rambut IMAN...hihihihi if i wish i could do like that too...hahahahaha klu, bapak aku tau msti mati aku...hahahahaha takde la...aku acah je...yang aku tak puas ati nie..crita nie dah nak abis daa...emm..rasanya 11.mei.nie dah abis kot...rasa sekejap la pulak...hmmm..by da way...aku nie sebenarnya xde crita nak di kongsi sgt ari nie...pasal palak aku tgh teringat kat MERAH...hahahahaha k la..hopes..bila ada crita nnti aku tulis lagi..lagi pun aku tgh angol palak lekak nangga crita SILENT HILL tek...bengong jak crita ya...has no ending..emm...geram sungguh...menyakitkan ati jak nangga...tapi agak bgus juak bagi org2 yang suka berimaginasi kedak aku tok...hahahahaha bley stimulates neuron2 kat palak aku tok...hihihihi emmm...bateri laptop aku pun dah nak kong...so i gotta chow dolok...emmm..later on aku sambung gik...hihihihi...wan'an...(goodnite)huhuhuhu adiosaaaaaaaa..daaaaaa

Monday, May 04, 2009

Missing....

i kept my eyes on you...



tyme ani la aku paling suka liat mun Manja tido...hihihihhi rasa mau kiss ja rah hidung nya..hahahaha


the ones with the blue eyes...Puteh is the ones...luv u...muahmuah




video

Saturday, May 02, 2009

trima padah...

hmmm...syukur la..aku sempat finish up my Malaysian studies assignment mlm tadi..tu pun inda pasal2 aku kena stay up samapai kul 7.30pagi!!!!siapa suruh buat last minutes..hihihihi kan dah trima hadiah nya...mau tau pa hadiah yang aku dapat this morning????hihihihi sudah pastinya MATA PANDA!!!huhuhuhuhu manakan jua, kul 10.00 aku kena pass up scrap book lam lecturer pigeon hall...huhuhuhu dah la mata sembab..got headache lagi...pasal inda cukup tido la...

try melelapkan mata petang tadi...tapi still cannot..sal aku bukan lah type yang bley tido petang...as the solutions nya aku pun...apa lagi..surfing lagi la...checking up my FB..my tagged...hmmm..buka2 pun sama jua...nothing inside..apa lagi aku terfikir mau update something in this blogs..

kalau dikirakan, aku has nothing to share in this blogs..hmmm...pa yang ada hanyalah denyutan kepala ku yang sakit...mata yang ngantok..but still cannot sleep at this times...huhuhuhuhu jelous nya aku meliat 2 urg kawanku lagi..hmmm..nyaman and siuk saja rupa durang tido...kan bagus mun kediaku pun bley mcm durang....hmmmmm...pa pun yang sure nya..tonight aku akan tido awal...recover balik energy yang aku curahkan 100% untuk finish up my scrap book...hahahahaha actually not 100%..kalau 100% dah tantunya aku bley siap awal lagikan..hihihihi:P during struggling finishing up my scrap book mlm tadi..aku sempat lagi mendownload cerita korea...hihihihhi thats why aku lambat sikit untuk habiskan scrap book..hmm..tinggal a few more episodes yang blum aku download lagi...hmmmm...may be by next week aku dah complete download crita korea atu...hahahahaha can't wait to watch that korean drama...

actually, aku dah liat crita tu masa semester break ari tu di rumah..tapi still mau liat lagi..sal ada a few episodes yang aku ter miss...hihihihihi gpun, aku mau my housemates watch that movies...sal aku liat crita tu pun di RTB 2 (it's brunei tv channel)....hmmm..crita tu blum di tayangkan rah mana2 tv di M'sia...movie tu kiranya the latest la jua...title movie tu 'WHO ARE YOU'...hihihihi so to anybody that loves to watch latest korean movies search it at mysoju.com...mun aku inda silap...movie atu release early of this year...hmmm...it's kind of comedy and romantic movie..so recommended to watch it...hihihihihi

k la...i've got to stops at here..hmmm...wanna help my housemates for preparing dish for dinner tonight..hahahahaha just helping cutting the bawang ja la...coz i not really experts in cooking...hahahahaha kalau makan..yes!!!i'm the champions..hahahahaha

got to go...later on, aku sambung crita lagi k...adiosa....:P

p/s: http://www.mysoju.com/who-are-you/

Friday, May 01, 2009

percubaan pertama

hmmm..dah bertahun2 aku mau post blog sendiri..akhirnya aku dah terbuat jua..rasanya byk bnda aku kena buat lagi lpas nie..nie bru peringkat permulaan aku dalam menghasilkan blog sendiri..hmmm selalunya aku baca blog urg ja..now i have my own..hahahaha just wait n see la..pa bnda aku nak share dgn semua urg dalam blog aku nie..rasanya byk bnda yang aku merapu je kot..banding info2 penting yang aku nak share...hmmmm..igtkan buat blog nie susah gler..tapi asalkan aku mahu..semua tu tak la sesusah mana pun...asalkan ada kemahuan di situ ada jalan..rite??hahahaha

dalam percubaan pertama nie..rasanya aku hnya akan berkisar pasal diri aku je dulu..sal xde bnda yang best sangat nak d share..hari nie aku duduk terperuk je kat bilik..pa lagi assignment yang Madam Zira bagi 2 last week baru aku nak buat ari nie..mana tidak nya..sok dah mau dihantar..hmm..tension2 dgn assgnmnt malaysian studies..aku sibuk gak nak buat blog..mcm la sok2 hari aku tak bley nak buat..hhahahahaha dasar malas nak buat assgnmnt tol la aku nie..buat blog nie berkareh la pulak..hahahaha actually aku dah kehabisan idea nak buat assgnmnt buku skrap tu mcm mana..tu la pasal aku melayap buat krja lain..misalnya blog nie...hmmm..klu Madam tau...mmg nak kena aku nie..lagi pun tajuk assgnmnt tu boring semacam je..pasal PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN...KONSEP PERSEKUTUAN DAN KERAJAAN NEGERI DALAM KONSEP DEMOKRATIK BERPARLIMEN...huhuhuhuhu dah la aku nie jns yang tak suka sgt buat bnda2 mcm tu..tapi nak tak nak..aku kena buat gak...kena tahu gak..sal benda2 mcm tu..wpun aku bukanlah jenis yang mengikuti hal2 politik...pening la..nak ikut sal politik nie...out of my list la nak baca pasal berkaitan sal politik nie...aku lbh suka ambil jln tengah dalam hal mcm nie...bak kata org NO COMMENT..hahahahaha statement yang slalu artis2 jawab klu satu2 hal tu yang dorang tak nak kupas sangat..kunun nya privacy...hahahaha kan aku dah melalut..blum lama aku dah melalut cakap pasal bnda lain..hahahaha mmg dasar aku yang suka merapu ntah hapa ntah..

berbalik sal assgnmnt aku tu..aku baru sentuh pasal konsep persekutuan...hihihihi dah aku berhenti di tgh jln...lpas nie aku kena sentuh sal konsep kerajaan negeri lak...hmmm...klu aku tak nak ambil tahu sal semua nie...sah2 aku korang cakap aku nie rakyat Malaysia yang haprak kan...hahahaha sbb tu aku ckp..nak tak nak aku kena tahu gak...klu tak mmg tak guna jadi rakyat M'sia..hmm klu sekadar megah di mulut tak guna kalau tiada ilmu pasal negara sendiri..betul tak?hihihihi walaupun aku nie bukan lah arif sal hal2 perlembagaan nie..tapi sekurangnya aku tahu gak la...tak banyak..tak jugak sedikit..hihihi cukup2 untuk pengetahuan am aku je..nak kongsi tu...rasanya bnda yang aku tahu tu..semua org tahu...hahahaha

k la..aku kena stop dsini..later2 on aku sambung balik...assgnmnt aku tak siap2 g...sok kul 12 last due date nya..huhuhuhuhu apa pun aku still got tyme to do it..hahahaha alamatnya aku kena korban kan masa tido aku mlm nie...ni la padahnya org yang melalaikan keja..cukup2 Madam dah bagi tempoh 2 minggu...aku jugak yang tak nak buat..dah sok nak hntr baru gatal nak buat...hihihihi nak menyesal pun tak guna..apa pun..aku kena keep going dgn masa yang ada...hihihii sebenarnya bukan aku sorang je yang berperangai mcm nie...kawan aku yang kat rumah nie pun tak siap2 lagi...hahahahaha mana taknya aku selamba badak je melengah2kan buat assgnmnt nie..dah ade geng yang tak siap lagi..hahahaha apa pun aku akan buat habis mlm nie gak...adiosa...hahahaha jumpa lagi lam siri yang lain...hihihihi peace no war